Una de Rumbas, és una formació de rumberos liderada per Sicus Carbonell fundador i líder de Sabor de Gràcia.

El 1996 creen l’espectacle TAPES I RUMBES per a l’empresa Events Paradis, que durant dos anys es fan més de 80 esdeveniments.

Es creen cançons per a aquest espectacle com ara Welcome, Saborear o el Buen provecho. Va ser el primer espectacle que combinava la gastronomia amb la Rumba Catalana i que va engendrar un gran èxit.

Un espectacle que es pot adaptar a qualsevol espai i tipus de festa i / o esdeveniment.

L’any 1997 fins a l’actualitat van ser fitxats per l’empresa d’esdeveniments Solfesa, per amenitzar convencions i esdeveniments. Durant aquesta etapa han realitzat més de 1000 congressos i convencions d’empreses nacionals i internacionals com la Bayern, HP, Viagra, Gala Fifa, Pronovias, Mango, Mobile Congress Barcelona, Salon Nautique Internacional de París, Congreso Internacional de Cardiologia, Barcelona 28th Alzheimer Europa Conference, Hyunday, Škoda, així com creuers tant nacionals com internacionals.

Una De Rumbas s’adapta a diferents formacions depenent dels espais i les peticions del client.

Aquests rumberos de consagrada experiència en el panorama de la Rumba Catalana, adapten el seu repertori de Rumba, des dels Standards rumberos de Gipsy Kings, Peret, Los Amaya, Los Manolos i Gato Pérez fins a temes propis.

Una De Rumbas té diferents formats i habitualment estan acompanyats per Bailaoras Rumberas, que a part de ballar fan participar al públic ensenyant els passos clau de la Rumba Catalana.

Una de Rumbas ha creat un nou espectacle anomenat JUERGA GITANA RUMBERA que s’estrenarà a principis d’any, en exclusiva, amb Solfesa amb la incorporació de nous instruments i artistes.

La Rumba Catalana és una música nascuda a Barcelona de la mà dels Gitanos Catalans i Una De Rumbas és un dels descendents de l’autèntica Rumba Catalana feta per Gitanos de Barcelona.

Una De Rumbas de la mà de Sicus Carbonell porta des de l’any 1997 treballant en exclusiva per Solfesa, amb els quals s’han realitzat més de 1000 esdeveniments tant nacionals com internacionals.