Grup de Rumba Catalana amb un repertori de versions rumberes de totes les èpoques, des de Los Amaya passant pel Rei Peret, Gipsy Kings, Gato Perez, Pescaílla, Lolita, Rosario i Sabor de Gracia.

Es tracta  d’una escudella de rumbes per ballar amb cançons conegudes, (Bamboleo, La  Làgrima, Marcha, All My Loving, Djobi Djoba, Volare, Borriquito, Caramelos, Gitana Hechicera, Sarandonga, etc.) A banda ho combinen amb cançons flamenques per tangos i tanguillos així com amb algunes cançons instrumentals com Entre dos Aguas de Paco de Lucia.

Tot amenitzat amb ball i palmes de les bailaoras Montse Selma i Mar Bachs.

Alguns dels  components del grup, ”paios” i gitanos,  són membres de Sabor de Gràcia que juntament amb músics d’altres agrupacions realitzen aquest espectacle.

Des de fa pocs anys han pogut realitzar concerts a Festes Majors, a esdeveniments privats i varen iniciar al 2014 Les Nits Màgiques de Casa Batlló on cada estiu, fins els moment, porten la rumba catalana a un dels llocs mes emblemàtics de la ciutat..

FORMACIONS

Diferents Formacions adaptades a qualsevol espectacle des-de un mínim de 3 components.

La rumba catalana és un gènere musical que desenvolupa la comunitat gitana catalana a la ciutat de Barcelona a mitjans dels anys 50, prenent ritmes que deriven de la rumba flamenca amb influències de música cubana i el rock & roll.

Va néixer en les comunitats de gitanos catalans del barri de Gràcia, carrer de la Cera del Raval i Hostafrancs a on la comunitat gitana d’aquests barris té el seu assentament.

Els tres artistes que donen relleu i marquen el gènere des dels seus inicis a Barcelona són: Antonio González “El Pescaílla”, Peret, i Josep Maria Valentí “El Chacho”, seguits posteriorment amb gran popularitat pel duo Los Amaya. Pels anys 70 Gato Pérez redescobreix la rumba catalana obrint una nova època en el gènere i passant a formar part de la seva història amb les seves creacions musicals.

Ja en els anys 80 i en els anys 90, els Gipsy Kings i Els Manolos tornen a donar nous impulsos a la rumba catalana i en els últims temps han destacat grups com a Ojos de Brujo, Sabor de Gràcia, Estopa, etc.